IMS Internet Media Services postigao sporazum o kupovini većinskog udjela tvrtke Httpool

IMS Internet Media Services postigao sporazum o kupovini većinskog udjela tvrtke Httpool

Httpool IMS Sony

Miami – 06. srpnja 2017. – IMS Internet Media Services (IMS), podružnica Sony Pictures Television Networks i jedna od najvećih tvrtki za prodaju digitalnih oglasa i zakup medija u Latinskoj Americi, objavila je da je postignut sporazum o kupnji većinskog udjela tvrtke Httpool, međunarodne višekanalne oglašivačke mreže, prisutne na tržištima Srednje i Istočne Europe te Azije.

Podložno regulatornom odobrenju, sporazum će stvoriti jednu od najvećih tvrtki za digitalni marketing i oglašavanje u industriji, s kombiniranom operativom koja podupire više od 6000 agencija i brandova širom svijeta, a isključivo predstavlja Twitter, LinkedIn, Spotify te više od 5000 globalnih i lokalnih izdavača iz 30 zemalja Latinske Amerike, Srednje i Istočne Europe te regija Azije i Pacifika.

„Ovom će akvizicijom IMS omogućiti razvoj nekih od najpotencijalnijih geografija diljem Europe i Azije te stvaranje uistinu globalne tvrtke. IMS i Httpool zajedno mogu ponuditi cjelovito rješenje u isporuci digitalnih marketinških kampanja, pomažući partnerima s našim dubokim znanjem o lokalnim tržištima te osnaživanje lokalnih izdavača, oglašivača i tisuća digitalnih profesionalaca i poduzetnika“, rekao je Gastón Taratuta, predsjednik Uprave i utemeljitelj IMS-a.

„Povezivanje IMS-a i Httpoola stvorit će jedinstveno rješenje za one oglašivače koji vode lokalne ili međunarodne kampanje, kao i mreže te izdavače koji žele unovčiti sadržaj na mnogim brzorastućim svjetskim tržištima u nastajanju“, rekao je Andy Kaplan, predsjednik u svijetu mreža, Sony Pictures Television.

„IMS i Httpool dijele istu viziju pa nismo mogli zamisliti prikladnijeg partnera. Ovaj posao predstavlja važnu prekretnicu za Httpool i važno priznanje za sva dosadašnja postignuća. Timing s IMS-om potaknut će naš sve veći rast i omogućiti nam proširenje naših vlasničkih rješenja na globalnoj razini“, izjavio je Aljoša Jenko, izvršni direktor i osnivač tvrtke Httpool.

„Httpool i njen tim, stvorili su nevjerojatnu međunarodnu poziciju, razvili komplementarne tehnologije oglasa i podijelili iste poduzetničke vrijednosti kao IMS. Spajanjem snaga, dvije skupine mogu trajno utjecati na širi digitalni ekosustav kroz kontinuiranu inovaciju, otvorenost, kreativnost i partnerstva“, dodao je Taratuta.

Sa sjedištem u Miamiju, IMS također ima urede u Brazilu, Meksiku, Argentini, Kolumbiji, Čileu, Panami, Peruu, Ekvadoru i Urugvaju.

Httpool ima 19 ureda: Indiju, Hong Kong, Austriju, Bugarsku, Češku, Hrvatsku, Grčku, Mađarsku, Kosovo, Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Srbiju, Sloveniju, Estoniju, Latviju, Litvu, Ukrajinu i Rusiju.

Map Httpool IMS

 

Povratak u medijski kutak